četrtek, 6. avgust 2009

welcome to paradise

hey hey,
evo spet novicke iz indonezije od naju. zadnje dni je bil kure kr precej bolan, jz pa zaskrbljena in si v glavi delala najhujse mozne scenarije. mel je namrc ful visoko temperaturo (sva brez termometra, ampak bi rekla da bliz 40, glede na to kako je bil vroc), ampak nobenih drugih tezav. sva pa na enem rajskem otocku pulau weh blizu banda aceha (ki vam je mogoce znan kot najboljs poskodovano obmocje v tsunamiju l. 2004) in zelo delec stran od bolnic in zdravnikov. no ampak dons je ze precej bolj zdrav, vrocina je sla, tko da jutr se bo lahko spet potapljal-to je namrec to kar pocneva tuki! sam otocek je cist turisticno nerazvit, nima niti ene ornk restavracije al pa bara, ampak samo kolibe kjer mame kuhajo po narocilu, elektriko se pa kurbla na generator:) no, ma pa neverjetno modro morje in cudovit podvodni svet-ogromne korale, miljone tropskih ribic ki plavajo cist zravn tebe in se nc ne bojijo, zelve, ogromne morene in tune, polzke, hobotnice....raj, res. in pa najvecje dozivetje-dons sm na jutranjem potopu vidla 2 morska psa, velika okrog 2 metra!! noro in neopisljivo.
pred tem sva osvajala vulkan sibayak, ki je bil na sreco mal manj zahteven kot moj merapi, krater pa ful lep in z obilico fumarol. na jezeru toba sva si pa najela motor in mela gumidefekt sred nicesar, tko da sva mogla porivat motor do prve 'delavnice', kjer so nama z neverjetno mal opreme perfektno zaflikal gumo:)))
gumidefekt smo mel tud na nocnem busu medan-banda aceh, kjer je sofer vozu kot psiho oz kot nekdo ki mu rojeva zena na zadnjem zicu! sekal vse ovinke, bremzal ne sploh, cez vse lukne poskocil....jz sm samo cakala da mine teh 10 ur in da ostaneva ziva, spanje ni prslo v postev, ceprov sva sla na executive bus in sva mela extra udobne sedeze.
zdj bova do nedelje se uzivala tle, pol greva v banda aceh pogledat muzej tsunamija (stevilke so grozne, v eni vasi zravn banda aceha so umrl 4je od 5ih ljudi, v solo se je od 300ih otrok vrnil samo 35), nakar letiva v kuala lumpur. tm ostaneva 3 dni, pol pa dalje na filipine, cesar se tud ze ful veseliva. predvsem pa upava da bova oba zdrava!!!
hvala vsem za komentarje, nisva bla na unem avionu:) opice so pa tm res v nacionalnem parku v divjini. se pa seveda vid da nisva bla prva cloveka ki so jih vidle:)

lp vsem, oglaste se kej!!! katja in kure***

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

are we human? or are we dancer? u seem to be both enjoyin ur time:)njoy

Anonimni pravi ...

kachi, upam, da je kure ze zdrav! jst sm ze en teden vsa na glavo, pa vsi me strasijo, da mam prasicjo gripo :). ampak je samo se en moj prehlad preteranosti in psihiranja 24/7!
uzivajta, pazi na moza, pa se kmalu vidimo. cez en teden grem pa clo jst na dopust :)
LP
j.