sobota, 4. avgust 2007

another foggy day in vietnam...

ellow!

zadnje dni mava ful smolo z vremenom, skoz kr neki dezuje???!!! tko da dons se se odlocava a bi si sle kej pogledat al bi gledale cel dan tv al bi sle v en beauty salon pa se dale razvajat. zvecer pa prideta za nama v hcmc 2 nizozemca, s katerimi smo se mal druzl v nha trangu, smo rekl da gremo mal pogledat nocno zivljenje tle..

HCMC mi je vsec, bolj kot hanoi. ubistvu v dost stvareh spominja na bangkok- promet, backpackerska cetrt, vsi mozni stanti in street prodajalci, vse hekticno in zivo... ma pa ful un pridih kolonialnosti in zvecer k sediva v kknem barcku s pogledom na ulico ob saigon pivu, kr vidm kako je mogl bit v 60ih letih, ko je blo tle ful americanov pa anglezov... prov romanticno je!

ucer sva vecino dneva zabile za tajsko vizo. kriza! vse ostale vize ti lahko zrihta kerakol travel agency, razn tajske, ker tajske vize ne rab nobena k***** drzava na svetu razn slovenija pa zimbabve al pa neki tazga. a mi lahko en razlozi kako po dveh letih v EU ostajamo prakticno edina evropska drzava ki rab vizo??? uglavnem sva mogle na konzulat, kjer nama je mama prijazno (NOT) razlozila, da ji morva prnest busno karto do bkk in pa letalsko za domov. to se nama ni se nikol zgodil, pa sva zaprosile ze za precej viz- kaj pa ce bi recimo hotle cez tajsko v burmo al pa nekam, pa ne bi mele letalske karte??!?! uglavnem sm jo ze takrat preklela, ampak sva se brez besed vrnle domov po stvari (sva mogle se kupt karto do bkk, ki bi jo sicer -najbrz cenejs- sele v phnom penhu-kambodza), nakar sva se hotle z mototom vrnt do ambasade, pa sta naju 2 driverja zapovrstjo pelala do thai airlines (pa sm jima kazala naslov na zemlevidu!!!) in naju prepricvala da je to kar hocva. nakar nama je cist dopizdilo in sva sle sam dol z motorja, nisva hotle nc placat in sva se pes odpravle v smer ambasade, kar je rezultiral v tem, da naju je driver zasledoval in naju najprej prepricval, da nej splezava nazaj gor, pol pa mislm da nama je se grozil mal? pa se nisva dale, pes sva najdle ambasado (je mal trajal:), nakar je mama vse dokumente skopirala, jz sm jo parkrat nekam poslala (seveda v slovenscini, ker konc koncev se ji nocem zamert ane?), no ampak zdj kao v pondelk dobiva vizo. jez mam sicer ful slab filing, se mi zdi da bi znala una se glede cesa zatezit, glede na to, da je zihr v menopavzi. ampak ce je ne dobiva v pondelk, lahko kr pozabte na idejo da me boste 11. 8. castil pivo!!!!! tko da molimo skupaj.

oh ja dolga zgodba, ampak travme so globoke:))))


ps> tale racunalnik ne podpira mojga fotota tko da slikc ne bo.
@ kure> itaq da v vseh skandalih nastopas ti!!! n vem neki sm ujela o micu bukanonu na opazovalnici?:)

4 komentarji:

Mojca pravi ...

oioi!!

jest sm pa zdjle v ribnci pr sari in cakam, da se stusira.. sva ble uceri uzuni in me je fuuuul zebl... drgac je blo pa lustno:)

drgac sm pa zdej dva dni jahala in se je vancek neki pohodu in brcnu in pol je kr mal kruncou.. sam ni blo hudga, tko da sva uceri spet preskakovala, u torek greva pa spet na teren...

u sredo me pa babi in deda peleta na bled in z babi greva v zlatarno, da si neki zberem:)) pol je pa deda reku, da gremo se na kremsnite..

aja... oci ti sporoca, da ko prides domov, poklic unga ata za avto in ga pejd iskat, za denar se bo pa ze pol oci zmenu... in da ga pejd kr takoj prepisat... me lahko pol prides ze z novim avtom iskat:)

uceri se ti pa nism mogla prej odpisat na sms za ruzak, ker sm bla dlih uzunej in sm sele takrt nazaj prsla, tko da upam, da ga se useen dobim:)

uzivejta, pa se javim se kj preden grem!

mojca****

Unknown pravi ...

oooo ql, avto torej pride, tko da nam za prevoz na psihosolo ni treba skrbet :))).

LP

ps: mojca teb se pa tud gode ;)

Anonimni pravi ...

Heyy:)
Mi pa zdele direkt iz Zagreba pršl...Šli za en večer tja žurat in morš mislt kašno nesrečo meu...neki sm zboleu učer, men neki vročline, pa slabo mi je blo, medtem k so ostali se ga nasekal k telički:)jao bi mogla vidt...res hud žur, sam kot zunanji opazovalec mi je blo mau bedno...ker sm ubistvu šou sam spat u zagreb.dones sm pa že ql. Šiptarija cela! Drgač teden res naporen, pomoje me je use to mau vrgl. Sreda+četrtek smo šli jst, zor, meeli do zale, brine pa nine k nini na vikend u savudrijo za eno noč.blo tut zanimivo. ena srna je nesrečno umrla pred našim pragom in sta jo pol mogle 2 babici sosedi pospravt. ogabno res...fak...u petek smo mel mau sightseeinga, pol zvečer pa bowling, blo res fajn...;)no zdej pa se morm mau skulirat, tk da jutr ne grem na izlet, k sm jih misliu jefa pa meeli odpelat u tamar,...u torek pride asta, pa spet mau razkazvanja, u sredo grem prvič u postonjsko če bo sreča,...u četrtk pa že na morje...no sej do takt se še kej pišemo. uživita sto na uro, pa hvala za mejl...
papa

Anonimni pravi ...

Ojla mačkica,

evo mene pršla glihkar domov in se najprej usedla za računalnik in prebrala vse za nazaj. Vidm da se maš res noro dobr, sam ne razmišli kok ti bo težko za knigam, ampak rajš odmisl, se razvajej in uživej še zadnje vzdihljaje Azije.
Hmm, pr men nč novga. Sm bla zdej na Krku, kjer sm se nadolgočasla do skrajnosti (veš da brez tebe ne gre:), sam mi je kr pasal. Skos knjiga v roki na plažci, vse na izi:) Aja en dan so ble res hude nevihte, mislm predvsem burja in prtegnen folk se spomni it z jadrnicami pa čolni naokol, čeprou so opozarjal. Ena ženskica je umrla, k si je sposodla sandolin, pa šla prek zaliva iz Krka na celino. Že to ti pove da ni najbol zdrava, pa še ne vem kok jih je pogrešanih. No ja to je turobna tema bomo to raj pustil...
Zdej za vikend sm bla pa na Kolpi, smo kampiral, pa s čolni smo se spustil po njej 14km (stara vse me boli rit, hrbet, še prsti na roki, šit to je tut ratala turobna tema, hehe mal heca, drgač je blo prou noro, pijani, veseli...).
Niko ma jutr v vojski sestank, more bit pregledan še z vojaške strani, dohtarji pa neki kondicijsko stanje bojo preverjal, uglavnm, če bo šlo po sreč bom mela vojaka:)

Nč mačka, ti mam še dost za povedat, sam vem, da maš še ful od drugih za prebrt, tko da ti ne bom več morila:) Pazta nase***

P.S.- Mačka ni več, je pobegnu, k k je mtki popustila inekcija, ji je popustila tut toleranca do mačka. Tako da srečnica, moje teženje bo spet posvečeno samo tebi:))) Aja pa jutr grem spet na morje, tokat v dalmacijo, pridem domov po 15.