torek, 1. julij 2008

panama city

hola,
zadnje 2 dni sva torej prezvela v panami in je blo res ful fajn. najprej sva si sla ogledat staro mesto, ki ful spominja na kubo in je dejansko lepo ohranjeno, pac une ulcke pa pisane hiske pa to...iz obzidja pa pogled na drug konc zaliva, ki od delec zgleda kt manhattan, same stolpnce. torej sva se sprehodila do tja in tm vidla da od blizu ni tko zlo roznato, da so stolpnce mal okrusene pa tko...ampak vsen, men je blo res ful usec mesto, med temi centroameriskimi pa sploh definitivno, ker povsod drugje je samo revscina pa umazanija.
popoldne sva sla pa do kanala, kjer je blo pa tud ful zanimiv. iz tazga platoja sva vidla 2 ogroooomni ladji (panamax se imenujejo, ker so narjene tocno po merah prekopa, na vsaki strani majo samo 60cm placa do zidu), ki sta furali bmwje iz nemcije, kako so jih prek 3eh stopenj prestavl iz umesnega jezera v pacifik, vse skupi za 16m dol. v povprecju ladje plazajo 80.000dolarjev za prehod, no te tavelke pa tud po 300.000, sam baje jim to ni nc ker je vrednost tovoro 15M dolarjev..zanimiv res.
ucer sva sla pa z ladjico na isla taboga, tak osamljen otocek v pacifiku in prezvela dan na plazi, sonca se sicer ni vidl, sva pa oba rdeca kt paradajza:)
dons zjutri 5am sva mela avion nazaj za san jose in sva sla ze kr zvecer na letalisce, tko da sva zdj mal utrujena pa boli naju vrat, ampak kaj ces. zdj sva v san jose-ju, ob 5pm mava pa vsak svoj avion, igor proti domu, jez pa v LA. pol pa v NY se dobit s fanti, zal je pa zor zlomu roko, tko da zna bit da bomo sam 3je? upamo na najboljs!!!
tko da tele CA adventure je bl konc kot ne! blo je ful fajn, no regrets, un moj tat je pa itaq dubu tolk slabe karme da mu bo se zal!!! :) se beremo!!!*

@miha> vau, presenecenje! bxl je bruselj? zdj si tm? hvala in se vidmo!:)
@ines> matr ta karma:) drzim pesti za kemijo!

4 komentarji:

Unknown pravi ...

Ahoj, mi je všeč, da si ohranla tist svoj optimizem.:)) Sm pršla lih iz Prage in sm že tam prebrala,kir nesrečni pripetljaj si mela,sm sm mela mal omejen dostop do neta,zato ti nisem mogla napisat nč vzpodbudnega.Sm vidm, da se ob vsej lepoti paname, ni blo težko pobrat;))
Jst se že pakiram za naslednji podvig-Francijo. Morm sm še cujne oprat.
Veš kaj se mi je dans zgodilo? Sm se vozila iz Prage 11 ur z vlakom domov in sm spoznala 2 cartana Portugalca, ki sta pršla na Češko mal promovirat svojo skupino. Sta mi šenkala en cd (je kr kul muska) pol sta me pa še nasrala, da sm jima v kamero po portugalsko povedala, da je njihova skupina "fucking great" :)) Tok, da bom baje ta prva objavljena na njihovi my space strani;)) Se počutm prov počaščeno, čeprov v bistvu sploh znani niso :))
No, mislm, da bom zdej za 14 dni bl odrezana od sveta tok da ti poročam kej ko pridem nazaj. Brala te pa bom itak, če bom le mela možnost;))
uzivej še v zadnjem delu tripa, pa mirkej na svoje torbe!!! ;))
papa

Tomaž pravi ...

Oj oj. Medtem k sm v službi se kratkočasm s tvojimi objavami... in vidm da se maš prou pestro..., Zrd "izgubljenih" stvari: živemu človeku se lahko vse zgodi, tistemu ki pa si upa pa še tok več, pač enkrat pozitivno drugič mal bl bedn. Nejc je že spet sprobavu trdoto svoje glave z biciklom... za rezultat si že slišala, mi v Lj pa upamo, da si čimprej opomore in gre z vami/se vam kasneje pridruži. Ne pozabi pisat bloga tut v US and A!!!

Saša pravi ...

Hei katja, nimam neta še vedno pa nism čist na tekočm skoz s tvojimi dogodivščinami, škoda da so te okradl:(, da ti le niso dobre volje, te ti ne morjo vzet.
Jst sm trenuto v zg pr prjatlih, pol grem na en otroški kamp ker ni dežurnega zdravnika, pa bom plačan še haha, pol grem pa na morje na Murter. Tle je tolk vroče. K greš glih v LA učer sm bil tle v eni soseski k se imenuje Bos Anđeles hehe.
Lepo se mej pa pazi nase. cao

Anonimni pravi ...

Ojla mačka,

no, pa mi je ratal skupi spact tole kemo in sm tok vesela, da je mim pa da se mi je ne bo treba več učit- je že prou morila.

Zdej bom pa mal na morje skočila, da si napolnim baterije pa da mal zažuram, pol pa naprej.

Mami mi je neki razlagala kako ti lahko pošlejo tastari denar v ameriko, neki da grejo na banko pa izpovnejo en obrazec pa... (sm se zgubila, ker te bančniške zadeve me res ne zanimajo). Če hočeš jo lahka še enkat prašam kk se to nardi, pa ti sporočim. Bolj varna verjanta:)

Pridna bodi in uživej;)