ponedeljek, 13. julij 2009

za medicince

no da se mal spregovorim o svojem 'delu' tle:)))
naceloma bom spoznal 3 bolezni, tuberkulozo, dengo in malarijo. vse 3 so hud zdravstveni problem v indoneziji. majo pa tle zanimiv in zlo drugacen nacin za ucenje kot pr nas in sicer tko, da je najprej 1. dan predavanje o bolezni, potem nasledn dan je tutorial, torej delo na 'papirnatem bolniku' v majhnih skupinah, razpravljanje o vseh vidikih bolezni, 3. dan je spet tutorial, ampak tokrat mors pridt prpravljen z odgovori na vprasanja, ki so se zastavla prejsn dan. potem sledi skupna razprava vseh skupin, se vedno o isti bolezni. torej ubistvu se 4 dni vrtis okrog enga in istega (do zdj smo mel samo TBC), ampak dejansko ti zlo velik ostane v glavi, ker se zadeve lotevas iz vecih strani, ne pa pr nas ko je samo se eno poglavje v knjigi.
no in dons smo z TBC zakljucl s tem, da smo sli v nihov golnik, torej pljucno bolnisnico pogledat delo z bolniki. blo je ful zanimiv vidt njihovo organizacijo. vse deluje na precej nizji ravni kt pr nas, ampak vsen zlo organizirano. dal so nam pa samo navadne maske ze obraz, oni jih opa sploh ne nosjo, ne pa tko kt pr nas k dobis uno posebno:) upam da nism cesa staknila.

jutr mamo cel dan social programa, gremo v templje in gledat ramayana balet (hindujska zgodba o boju med bogovi al neki tazga), v sredo pa zacnemo z dengo.

no tolk da se ne bo govoril da sm sam na pocitncah tle:)

2 komentarja:

Ines pravi ...

Ojla mačkica,

vidm da že na povno uživaš, pravilno:) Sam une slikce k si jih posnela na vulkanu so pa neverjetne, človk bi reku da se prou splača mučt za tako lepoto.

Jst sm pa ful pridna in zaposlena, skos sm na enm koncu al pa drugm. Ful zgodi ustajam skos tako da sm že pošteno zmatrana in komaj čakam, da greva z Nikolo v dalmacijo, mal penziče furat:) To je pa natanko čez 2 dni:)

Zdej za vikend sm bla na Disko nautiki v Kopru, pa ni blo glih najbol k se je ful hitr vse končal, tko da k sm bla prpravlena na žur ga je blo ubistvu glih konc- bedaaa:)

Tok nezanimivega z moje strani:) ti pa kr pridno piši blog naprej, da bom vedla kaj se kej zanimivega s tabo dogaja, čeprou zdej spet neki cajta ne bom mogla it na internet, ker so na Šolti še mn razviti k v Indoneziji, ne morš da verjameš:)

Pridna bodi mačkica pa pazi nase tko kot vedno;)

Voli te Ines***

P.S. A si spoznala že kšne nove prijatelje:)?

Anonimni pravi ...

preberite celoten blog, kar dober