sobota, 28. julij 2007

A life where I can watch the sunset..And take my time.

hey hey!!!

jao ej, tle so racunalniki za vsakim vogalom, ampak zdj 5 dni nism nasla enga na katerem bi lah dostopala do bloga! kriza, oblezla sm res ene 10 internet cafejev pa povsod 'the page cannot be displayed' al kaj ze...no ampak zdj vsaj lahko napisem post, ceprov samga bloga se kr ne morm vidt?!?!?


anyway. iz hanoi-ja sva torej mele nocni spalni bus do hue-ta. res si nism mislna kaksn bus naj bi to bil, ne boste vrjel, res je mel notr pograde! tko v 3 v sirino pa ene 6 v dolzino! so bli mal ozki in kratki, ampak bi se vsen dal cist dobr spat ce ne bi voznik fural z nadzvocno hitrostjo cez vse lukne na cesti (ki jih ni mal) pa vsake 3min k norc zaviral zarad raznih mototov/ljudi/bivolov na avtocesti:))))



hue je bil zakon. prvi dan sva sle na izlet v DMZ- demilitarised zone, tisti k mal vec veste o vietnamski vojni boste ze vedl kaj je to, za druge pa povzetek> to je obmocje okrog ene reke, ki je bla v 60.in 70; letih meja med juznim vietnamom (za katere so se boril tud americani pa japonci) pa severnim (komunisti, ho chi minh). tja je padl vec kt 100.000 ton bomb, pa na miljone ljudi je umrl, domacini so se pa kr pod zemlo skrival v tunelih, globokih 26metrov (ki smo jih sli tud pogledat). skratka, bla je res zanimiva, pa tud mal pretresljiva tura v preteklost, vids se ameriske helikopterje pa ostanke bomb, pa tud MAG (mine advisory group)- americane, ki se zdj iscejo in deminirajo mine po okoliskih poljih. kriza res...


drug dan sva sle pa na izlet v okolico hue-ta, ki je bil vcasih kraljeva prestolnica vietnama, tko da smo vidl 3 grobnice kraljev iz 18. stoletja, ful hudi templji res, pa tle v vietnamu so templji cist drugacni kt na tajskem npr, ker se ful pozna kitajski vpliv povsod. tko da kamorkol pogledas vids zmaje pa kitajske pismenke pa feng shui vrtove, koncni vtis je res lep.








nasledn dan sva sle naprej proti jugu, v hoi an. to je pa res eno tako lustno mestece, unescova dediscina, ful starih stavb in templjev, pa trgovinc. tle se nama je pa mal utrgal. namrec so ful specializirani za obleke in cevlje po meri. jz sm mislna res na easy, kksno kiklco, koncal se je pa tko, da sm narocila za 200usd oblek (in to zimski plasc, lepo vas prosm, sred poletja?!?!?! sm smotana al nism?) pa za 85usd cevljev (med drugim usnjene skornje s peto?!). cevle sm za dobila, so res zakon, cist po moji nogi, obleke greva pa zdj iskat, na eni probi sva pa ze ble in je tud odlicno zgledal. zm ful zadovoljna, res dobra cena, ampak kako bom pa zdj to se 14dni naokol nosila mi pa ostaja misterij. sploh zato k sm kupla se ful spominkov- za vsakga od vas k se mi pridno oglasate se bo kej nasl!!!:) pol sva pa ugotovile da sva itaq ze cist prevec zapravle, sva sle pa se jest v eno ful fancy restavracijo, si narocile menije s 5imi tradicionalnimi jedmi in flaso belga vietnamskega vina:)))) ampak sva CIST uzivale, res zakon hrana (rakci v rizevem testu ipd), vincek odlicen, na koncu sva pa za vse to placale 900 sit vsaka. how good is that?!

aja ucer je bil 15. dan nevemkergamesca luninga koledarja, in takrat majo pac lunin festival. blo je res pravljicno- pred vsakimi vrati postavjo oltarcek z svecami in kadili, celo mesto disi, povsod pa gorijo lampijoncki..pravlca res.


dons zvecer greva na nocni bus naprej v nha trang, tm se bova pa potaplale!!! can't wait! baje je vidljivost od 15-30 m pod vodo, koralni grebeni...pomoje bo cist zakon.

@miha, tomaz, kure> kaksn skandalcek tud mene zanima. drugac nej pa samo namignem neki v zvezi z (odlicnimi!) VK. upam da se razumemo, vec povem doma!:))))

@ana> zihr tud tebe caka kej zasluzenih pocitnc or what?:) ne bos vrjela ampak zadnc se mi je kr neki sanal od tebe pa tanje da smo smucale skup??? kr neki! nej ti delo hitr mine & smo na vezi:))))


upam da vsi uzivate!!!!! mwa*k*







Ni komentarjev: